Zwycięzca konkursu: Nutrilody!

Za oknem lato, w coraz wyższe temperatury a wraz z  nimi ochota na lody! Dlatego też na Nutriblogu publikujemy przepis na orzeźwiające lody z owoców jagodowych . Tym razem wyjątkowo jest to przepis Asi – laureatki naszego konkursu, na wartościowe danie dla osób chorych onkologicznie, który odbył się na portalu abczdrowie.pl w w maju b.r. Mamy nadzieję , że ta propozycja także Wam się spodoba , a przede wszystkim pomoże dostarczyć więcej białka i składników odżywczych w przyjemnej formie deseru.

Lody z owoców jagodowych

Składniki (na 2 porcje):

Dzień wcześniej banana obrać ze skórki i włożyć do zamrażarki. Czarne porzeczki obrać z szypułek i też zamrozić (można wykorzystać gotową mrożonkę). Wiśnie wydrylować i zamrozić (można wykorzystać gotową mrożonkę). Następnie wszystkie owoce włożyć do blendera z dużą mocą, dolać Nutridrink Protein o smaku truskawkowym i zmiksować na gładki, kremowy krem.

Lody uformować w kulki i przełożyć do pucharka. Ozdobić resztką owoców. Spożywać od razu po przygotowaniu.

Wartości odżywcze:

kJ kcal białko tłuszcz węglowodany
Na przepis 2241,2 535,3 21,7 12,8 93,7
Na porcję 1120,6 267,7 10,8 6,4 46,8

Kategorie: Dania, Desery, NUTRIDRINK PROTEINTagi: ,

Komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *