Waniliowe rożki z orzechami

Czas trudnych i jednocześnie urokliwych przygotowań świątecznych minął, mamy nadzieję, że udało się Państwu wypróbować choć część z naszych przepisów. Kolejną istotną tradycją w polskim kalendarzu jest karnawał. Proteinowe rożki z orzechami upieczone z użyciem mąki orkiszowej przyniosą naszemu zdrowiu dużo więcej korzyści niż ciastka sklepowe. Karnawał jest jedynie okazją, możemy piec je cały rok, zabrać w podróż lub do szpitala (będąc opiekunem dla pacjenta).

Składniki (na ok. 20szt.):

Mąkę, masło, sól, żółtka, Nutridrink Protein, mielone orzechy i syrop dokładnie wymieszać na stolnicy. Zagnieść porządnie ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Następnie na lekko oprószonej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i uformować rulonik. Następnie poprzecinać ciasto i zawinąć je w kształt rożków.

Piekarnik rozgrzać do temperatury 180st. C. Na blasze do pieczenia rozłożyć pergamin na nim układać rożki. Ciasteczka piec przez 15 minut.

dieta przy nowotworach

Wartości odżywcze: 

kJ kcal białko tłuszcz węglowodany
Na przepis 20219,7 4829,4 99,7 377,6 293,3
Na sztukę 1011,0 241,5 5,0 18,9 14,7

 

Kategorie: Dania, Desery, NUTRIDRINK PROTEINTagi: , , , ,

Komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *