Schab pieczony z suszoną śliwką

Zapraszamy do wypróbowania kolejnego przepisu dla osób mających problemy z przełykaniem. Danie to będzie wyjątkowo smakowało tym, którzy lubią połączenie mięsa i owoców.

Więcej o problemach z przełykaniem: www.nutilis.pl

Smacznego!

Składniki (porcja dla 2 osób):

Śliwki namoczyć w ciepłej wodzie. Mięso natrzeć przyprawami, olejem i piec w zamkniętym naczyniu żaroodpornym przez około 25-40 minut (czas może się zwiększyć jeśli jest większa gramatura mięsa). Do naczynia można dolać nieco wody, aby mięso nie traciło wilgoci.

Namoczone śliwki ugotować w wodzie, w której się moczyły, aby całkowicie zmiękły. Następnie zmiksować i dodać Nutilis Clear.

Mięso po upieczeniu pokroić na małe kawałki i zalać bulionem warzywnym. Całość zmiksować do konsystencji gęstego kremu i dodać Nutilis Clear.

Schab podawać z kremowymi śliwkami.

problemy z przełykaniem

Wartości odżywcze:

kJ kcal białko tłuszcz węglowodany
Na porcję 3449,9  824,0 65,8 41,0 55,1
Kategorie: Dania, Dania główne, NUTILIS CLEARTagi: , , ,

Komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *