Łatwostrawne kotleciki z dorsza

Dla wielu pacjentów onkologicznych, szczególnie tych którzy odczuwają negatywny wpływ terapii na układ pokarmowy, niezwykle ważna jest dieta łatwostrawna. W dzisiejszym przepisie proponujemy Państwu delikatne kotleciki z dorsza, zagęszczone kaszą manną i pełne pysznych ziół.

Składniki (na 2-3 porcje):

Piekarnik nagrzać do temperatury 180st.C.

dieta latwostrawna

Dorsza zmiksować. Następnie dodać resztę składników. Zostawić na 10min., aby kasza nieco spęczniała i uformować małe kotleciki. Piec na papierze do pieczenia przez 40min. Podawać jako osobne danie – przekąskę albo jako dodatek do lekkiej, warzywnej zupy.

Smacznego!

Wartości odżywcze:

kJ kcal białko tłuszcz węglowodany cholesterol błonnik gluten
Na przepis 1039,7  248,3 34,1 1,8 27,5 80,0 4,4 +
Na porcję 519,8 124,2 17,0 0,9 13,8 40,0 2,2

 

Kategorie: Dania, Dania główne, Dania lekkostrawneTagi: , , ,

Komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *