Indyk duszony z jabłkami i majerankiem

Dietetyczny środek przeznaczenia medycznego jakim jest Protifar jest kolejną propozycją dla osób mających zwiększone zapotrzebowanie na białko. Dla pacjentów, u których naturalna dieta nie pokrywa zapotrzebowania na ten składnik jest doskonałą alternatywą, nie zmieniającą smaku, zapachu ani konsystencji dań. Może być dodawany zarówno do słodkich, jak i pikantnych potraw lub napojów, także smak naszych potraw jest zupełnie bezpieczny. Nie zawiera glutenu.

Dziś proponujemy wykorzystanie naszego rodzimego pysznego jabłka, w połączeniu z tradycyjnym indykiem i uniwersalnym ryżem.

Dietetyczny srodek przeznaczenia medycznego

Składniki (na 1 porcję):

Mięso delikatnie zbić młotkiem, a następnie obsmażyć beztłuszczowo na patelni. Następnie dodać odrobinę wody, ziele i liść laurowy i dusić pod przykryciem przez 30min.

Jabłko obrać i pokroić w plastry pozbawiając ich gniazda nasiennego. Dodać do mięsa wraz z majerankiem. Dusić dalej 5min. Do garnka dosypać Protifar i dokładnie wymieszać uważając, aby nie zniszczyć struktury jabłka. Mięso podawać z ryżem ugotowanym na sypko.

Dietetyczny srodek przeznaczenia medycznego

 

Wartości odżywcze:

kJ kcal białko tłuszcz węglowodany cholesterol błonnik gluten
Na przepis 2179,6 520,6 68,2 3,2 57,6 147,0   4,2 brak

 

Kategorie: Dania, Dania główne, PROTIFARTagi: , ,

Komentarze

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *